> Europese week van beroepsvaardigheden

Europese week van beroepsvaardigheden

Datum: 
woensdag, 22 november, 2017 tot vrijdag, 24 november, 2017
Tijd: 
08:00
Locatie: 
Diverse locaties in Europa
Discover your talent. European vocational skills week

De Europese Commissie (DG Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie) organiseert de tweede European Vocational Skills Week (Europese week van beroepsvaardigheden) van 20 tot 24 november 2017.

De eerste editie vond plaats van 5 tot 9 december 2016 met diverse evenementen in Brussel. Daarnaast vonden er bijna 1000 activiteiten plaats in heel Europa, op zowel nationaal, regionaal als lokaal niveau. Maar liefst 800.000 mensen hebben vorig jaar deelgenomen.

Voortbordurend op het succes van de eerste editie organiseert de Europese commissie de tweede European Vocational Skills Week, met als thema ‘ontdek je talenten’. Van 20 tot 24 november wordt er in heel Europa aandacht gevraagd voor het beroepsonderwijs en beroepsopleidingen. Ook dit jaar zijn er weer diverse evenementen in Brussel en vinden er vele activiteiten plaats Europa. 

Hiermee wil de Europese commissie samen met haar partners de meerwaarde, de diversiteit en de kwaliteit van het beroepsonderwijs benadrukken. Deze vorm van scholing biedt veel kansen en mogelijkheden, voor zowel jongeren als volwassenen, om hun talenten te ontdekken, competenties te ontwikkelen en werkervaring op te doen. Wat hun positie op de arbeidsmarkt uiteindelijk weer versterkt.

Wil je meer informatie over het event, het programma of wil je je aanmelden? Klik hier