> Conferentie Leven lang ontwikkelen: werk aan de winkel

Conferentie Leven lang ontwikkelen: werk aan de winkel

Datum: 
dinsdag, 7 november, 2017
Tijd: 
10:00
Locatie: 
Kosterijland 8 (Postillion Hotel), Bunnik

De aantrekkende economie, de snelle (technologische) ontwikkelingen en het langer doorwerken maken permanente scholing noodzakelijk. Een leven lang ontwikkelen is meer dan ooit actueel. Het middelbaar beroepsonderwijs speelt daarin een sleutelrol. Ook met de onderwijsroute voor het erkennen van leer-werkervaring die sinds 1 januari 2016 van start is gegaan. Vandaar dat het Servicepunt examinering mbo op dinsdag 7 november 2017 als afsluiting van het (huidige) deelproject Erkennen Leer-Werkervaring de conferentie organiseert: ‘Leven lang ontwikkelen: werk aan de winkel’. De conferentie vindt plaats in het Postillion Hotel in Bunnik en start om 10.00 uur.

Voor wie?

Voor alle medewerkers in een mbo-school die te maken hebben het erkennen van leer-werkervaring en leven lang ontwikkelen (beleidsmakers, leden examencommissies, teammanagers en docenten die volwassenen opleiden), EVC-aanbieders.

Wat kunt u verwachten?

Voor een leven lang ontwikkelen is het erkennen van leer-werkervaring in de brede zin van het woord noodzaak. Dit vraagt ook inzet van het mbo. Om mensen in staat te stellen hun talenten te benutten, ook wanneer zij de school na hun eerste opleiding (al dan niet een diploma) hebben verlaten. In uiteenlopende workshops komen verschillende mogelijkheden van een leven lang ontwikkelen en het erkennen van leer-werkervaring aan de orde die u kunnen inspireren bij uw eigen werk in uw eigen instelling.

Programma

10.00 – 10.05 Inleiding
Marleen van de Wiel (dagvoorzitter)
10.05 - 10.15 Het belang van een leven lang ontwikkelen voor de arbeidsmarkt.
Gertrud van Erp (Secretaris onderwijs  - VNO NCW / MKB Nederland)
10.15 – 10.30 Een leven lang ontwikkelen. Wat vraagt dit van het mbo?
Marc van de Meer (Hoogleraar onderwijs-arbeidsmarkt bij ReflecT, Tilburg Law School en het Centrum Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel, onafhankelijk adviseur beroepsonderwijs)
10.30 – 11.15 Inspiratie en energie om aan het werk te gaan met leven lang ontwikkelen.
Jan van Setten (Spreker / entertainer op het gebeid van persoonlijk leiderschap en organisatieverandering)
11.15 – 11.30 Pauze
11.30 – 12.45 Eerste ronde workshops
12.45 – 14.15 Lunch
14.15 – 14.45 Interview door Marleen van de Wiel met mensen die met erkenning van leer-werkervaring een diploma hebben gehaald.
14.45 – 16.00  Tweede ronde workshops
16.00  Netwerkborrel

Praktische informatie

Kosten: € 50, -
Aanmelden en het volledige programma: Via deze link vindt u het volledige (workshop)programma en kunt u zich aanmelden voor de conferentie.