> Nationale Werkbezoek Dag 2014

Nationale Werkbezoek Dag 2014

Datum: 
donderdag, 11 december, 2014

Donderdag 11 december is het voor de tweede maal Nationale Werkbezoek Dag. Werkzoekenden worden op die dag uitgenodigd om een dag(deel) op bezoek te komen bij een bedrijf of organisatie voor een kennismakingsgesprek of rondleiding.  

Werkbezoek Dag geeft werkzoekenden de kans om te netwerken bij een bedrijf(stak) waar ze interesse in hebben, tips en aanwijzingen te krijgen en hun motivatie en zelfvertrouwen tijdens de zoektocht naar werk te verhogen.

Informeel gesprek met werkzoekende

Bedrijven en organisaties kunnen op WerkbezoekDag.nl op een prettige, informele manier, zonder verplichtingen, een gesprek aangaan met een werkzoekende. Het kost ze hooguit een kopje koffie of een extra broodje bij de lunch.

De Nationale Werkbezoek Dag staat in het teken van zelf initiatief nemen en participeren. Dit alles door gebruik te maken van de kracht van sociale netwerken. Geen banenmarkt, geen verplichtingen, maar het organiseren van ontmoetingen op kleine schaal, maar met grote slagkracht.

Deelname aan de Nationale Werkbezoek Dag helpt de werkzoekende na te gaan waar hij staat. Daarnaast verneemt hij tegelijkertijd waar het bedrijf staat en wat de ontwikkelingen zijn. Mochten er vacatures zijn, dan kan daar ook over worden gesproken. Op de website van

WerkbezoekDag staan 10 praktische tips voor het organiseren van de werkbezoeken

Bedrijven nodigen werkzoekenden uit. Zij kunnen ook hun medewerkers vragen om werkzoekenden uit hun netwerk uit te nodigen en voor te stellen voor een werkbezoek.Het is als werkzoekende dus erg belangrijk om je persoonlijke netwerken aan te spreken. Weet je omgeving dat je op zoekt bent naar werk? Vertel je omgeving ook via social media dat je graag op werkbezoek wilt. Gebruik #Werkbezoekdag en @werkbezoekdag. Laat weten bij wat voor bedrijf en –niet onbelangrijk- in welke regio je voor een werkbezoek wilt worden uitgenodigd. Vlaanderen doet dit jaar ook mee met de Werkbezoek dag. Dus als je als Nederlander graag op Werkbezoek zou willen bij een Belgische organisatie, kun je dat ook aangeven. En voor Vlamingen geldt dit uiteraard omgekeerd ook.

Leerwerkloket: