> Lelystad maakt genomineerden Leerwerkverkiezing 2013 bekend

Lelystad maakt genomineerden Leerwerkverkiezing 2013 bekend

Datum: 
donderdag, 30 januari, 2014

Op donderdag 30 januari 2014 vindt de feestelijke Leerwerkverkiezing over 2013 plaats in de raadszaal van het stadhuis van Lelystad. De jury van de Leerwerkverkiezing, bestaande uit wethouder Willem de Jager, Andries Greiner, voorzitter van de Bedrijfskring Lelystad en Jan Korf, hoofd afdeling Werk, Inkomen en Zorg van de gemeente Lelystad, heeft inmiddels de genomineerden gekozen. Tijdens de Leerwerkverkiezing 2013 worden het beste Leerwerkbedrijf en het beste Talent gekozen. Zij ontvangen hun prijs uit handen van wethouder Willem de Jager.

Het Leerwerkbedrijf van het jaar moet een in Lelystad gevestigd bedrijf zijn, dat op inspirerende wijze kansen biedt binnen hun bedrijf door middel van het aanbieden van een stage, werkervaringsplaats of leerwerkbaan. Het Talent van het jaar is een inwoner van Lelystad die leren en werken combineert en zich onderscheidt door zijn of haar inzet en/of bijzondere prestatie.

Genomineerde Leerwerkbedrijven:

Genomineerde Talenten:

  • Songül Kaya, werkzaam bij de Buurtvoorlichters
  • Jelmer Visser, werkzaam bij Brasserie de Houtrib
  • Hurley Maatrijk, werkzaam bij  TOPA Thermal Packaging Dronten
  • Naomi Ruben, werkzaam bij Hanzewerk
  • Miguel de Bel, werkzaam bij Bataviahaven

Lelystad stimuleert mensen om leren en werken te combineren. Dit geldt voor inwoners van Lelystad in alle leeftijdscategorieën. Wethouder Willem de Jager: “Wie een beroepsopleiding volgt heeft baat bij het opdoen van vakkennis in de praktijk.  Dit kan alléén met de medewerking van leerwerkbedrijven. Met de Leerwerkverkiezing willen we het belang van leerwerkbedrijven laten zien. Dat doen we door  het beste leerwerkbedrijf in Lelystad te verkiezen. Ook zetten we een talent uit Lelystad in het zonnetje, vanwege een bijzondere prestatie. We hopen hiermee meer bedrijven te stimuleren om zich blijvend in te zetten als leerwerkbedrijf en daarnaast talent te stimuleren om door te leren en ervaring op te doen richting een beroep.”

De Leerwerkverkiezing vindt plaats op donderdag 30 januari om 16.00 uur in de raadszaal van het stadhuis van Lelystad en wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd.


Gemeente Lelystad, 20 januari 2014

Leerwerkloket: