> De Nationale Werkbezoek dag

De Nationale Werkbezoek dag

Datum: 
donderdag, 12 december, 2013

Neem op donderdag 12 december een werkzoekende mee naar je werk, zodat hij of zij uit het isolement komt en kan netwerken.

Waarom? Door de aanhoudende crisis is het voor werkzoekenden lastig om op de arbeidsmarkt te komen of terug te keren. Snel herstel van de banenmarkt blijkt niet vanzelfsprekend. De hoge werkloosheid is een groot maatschappelijk probleem dat niet kan en mag worden onderschat. Op persoonlijk gebied hebben veel Nederlanders te maken met het verlies van inkomen, contacten en daardoor zelfs van zelfvertrouwen.
Want het is frustrerend als je graag aan de slag wilt, maar steeds geen baan kunt vinden. Ook bedrijven werken hard om goed door de crisis te komen. En zelfs nu zijn er bedrijven die naar nieuwe medewerkers zoeken. Door een Nationale Werkbezoek Dag te organiseren kunnen werkzoekenden op een positieve manier contacten leggen met bedrijven en publieke instellingen. De organisatie kan zich op haar beurt presenteren aan de buitenwereld.

Hoe? De Nationale Werkbezoek Dag staat in het teken van zelf initiatief nemen en participeren. Dit alles door gebruik te maken van de kracht van sociale netwerken. Geen banenmarkt, geen verplichtingen, maar het organiseren van ontmoetingen op kleine schaal, maar met grote slagkracht.

Deelname aan de Nationale Werkbezoek Dag helpt de werkzoekende na te gaan waar hij staat. Daarnaast verneemt hij tegelijkertijd waar het bedrijf staat en wat de ontwikkelingen zijn. Mochten er vacatures zijn, dan kan daar ook over worden gesproken. Op de website van De Nationale Werkbezoek Dag staan 10 praktische tips voor het organiseren van de werkbezoeken. Bedrijven vertellen waarom ze een bijdrage leveren en inspireren andere bedrijven. Ook kun je via de website laten weten dat jouw bedrijf meedoet. Daardoor help je ook online mee met het uitdragen van deze dag. Er is geen verplichte aanmelding of officiële registratie.
 

Leerwerkloket: