> Ervaringscertificaat EVC

Ervaringscertificaat EVC

Goed nieuws: om het werk- en denkniveau van uw personeel te bepalen zijn geen formele diploma’s nodig, geen dure opleidingen die jaren duren. Een concreet voorbeeld: U heeft al een kwalitatief goede werknemer, maar die is niet gediplomeerd voor de functie die hij/zij nu vervult of wil vervullen. Om een waardevolle erkenning te krijgen voor de betreffende functie, kan via een EVC‑procedure (Erkenning van Verworven Competenties) worden vastgesteld wat uw mensen in huis hebben aan kennis, vaardigheden en werk- en denkniveau.

Wat levert het op?

Een EVC levert erkenning op, maar ook tijdwinst en minder kosten voor een volledige opleiding. Wilt u namelijk na de erkenning middels een EVC toch dat uw personeel een diploma haalt? Dan is dit mogelijk door het volgen van een verkorte opleiding, omdat het EVC zeer waarschijnlijk ook leidt tot vrijstellingen in het gewenste opleidingsprogramma.

Waarom?

Personeel kan door de jaren heen zonder gecertificeerde opleidingen doorgroeien binnen uw bedrijf. Verworven competenties kunnen worden vastgelegd in een EVC-certificaat. Stel: een persoon is bij u binnengekomen met een LBO diploma en doet nu werk dat een MBO- of HBO-diploma vereist. Een EVC-certificaat toont aan dat uw medewerker de functie daadwerkelijk aan kan door ervaring, interne opleidingen en verworven competenties. Dit toont waardering en respect naar de betreffende medewerker.
Bovendien is bij een reorganisatie (noodzakelijk) uitstromend personeel met een EVC-certificaat, waar het kunnen en kennen van dit moment, alsmede het functieniveau op vermeld staat, interessanter voor een nieuwe werkgever.

Waar?

In Noord-Holland Noord zijn mogelijkheden bij bijvoorbeeld Espeq, ROC Kop van Noord-Holland, Horizon College, Tetrix, Clusius College en INHolland.
Uiteraard is het inzetten van een EVC-traject ook mogelijk via het Kenniscentrum EVC of via EVC Centrum Nederland. 
Bekijk onderstaand filmpje voor een duidelijke uitleg, of stel uw vraag per mail:anita@leerwerkloketnhn.nl

Kosten?

Een EVC-procedure kost tussen de € 1.000,- en € 1.500,-
MAAR… overheid, opleidingsfondsen en belastingdienst betalen mee!