> E-mailadres @leerwerkloket.nl

E-mailadres @leerwerkloket.nl

Nieuwe e-mailadressen

Er komen nieuwe e-mailadressen om de volgende redenen.

  • De rebranding van de Leerwerkloketten. Dit is de volgende fase van het Advies Sterk Merk dat 22 april jl. is verspreid.
  • Gsuite is de host van de e-mailadressen binnen @lerenenwerken.nl. Dit is een gratis account en wordt niet meer ondersteunt voor updates. Daarom moeten we over naar een andere e-mailhost. Er zijn problemen geconstateerd met het versturen van formulieren vanuit de website naar Google en met een nieuwe mailomgeving zijn deze problemen opgelost. 

Account activeren

Je account wordt aangemaakt door het Landelijk Team Leerwerkloketten. Wanneer je account is aangemaakt, krijg je een mail in een ander postvak. Dit is het e-mailadres dat wij in de medewerkerslijst hanteren.

Je ontvang een standaard mail, waarvan de tekst aan de beheerder is gericht. Negeer de tekst en klik op de rode button 'Aanmelden bij Office 365'. Vervolgens voer je de stappen uit om je account te activeren.

De @leerwerkloket.nl mailbox maakt gebruik van een tweestaps verificatie. Je hebt de Autenthicator app nodig van Microsoft. De instructies hiervoor kun je volgen bij het activeren van je account.

Groepen en gedeelde mailboxen

De algemene mailboxen zijn zogeheten gedeelde mailboxen. Je kan vanuit je eigen account, bij deze mailbox. Hiervoor volgt binnenkort een handleiding.

Hoe te bereiken?

Je kunt inloggen op de nieuwe Office 365 omgeving zodra je een account hebt gekregen via https://portal.office.com

Impact oude mail @lerenenwerken.nl

De mailbox van @lerenenwerken.nl blijft voorlopig nog gewoon bereikbaar. In de loop van het jaar gaan we bekijken of deze mailboxen gesloten kunnen worden.

In de nieuwe mailbox @leerwerkloket.nl wordt een alias aangemaakt. Via die alias komt de mail die binnen komt op @lerenenwerken.nl binnen op @leerwerkloket.nl. Op deze manier worden alle mails bezorgd in één mailbox. Wanneer alle e-mailadressen voor iedereen zijn aangemaakt en alle aliassen zijn aangemaakt, worden de instellingen geldend. De mails komen dan niet meer binnen op Gmail.

Wat zijn de voordelen?

We werken in een veilige omgeving van Office 365 die geen kuren veroorzaakt, zoals Gsuite dat wel deed.
We hebben ook toegang tot de volgende applicaties:

  • Teams
  • Sharepoint
  • Onedrive
  • Note
  • Word, Powerpoint, Excel

 Wat zijn de nadelen?

  • Onedrive, Sharepoint en Teams kunnen alleen buiten de citrix van UWV gebruikt worden.
  • Je moet eventuele gebruikte mappen in Gmail, zelf weer opnieuw aanmaken in Outlook.
  • Oude mails uit de lerenenwerken-mailbox, worden niet overgezet naar de nieuwe mailbox van leerwerkloket.nl. Dit kun je eventueel zelf doorsturen.