> Digitaal aan de slag met je loopbaan

Digitaal aan de slag met je loopbaan

“Door het coronavirus kun je voorlopig niet langsgaan bij het Leerwerkloket. Gelukkig kun je online al veel doen. Op deze pagina vind je veel informatie over loopbaanoriëntatie, leren en werken. Zie het als een stappenplan.” Dit is de introtekst van ‘Aan de slag met je loopbaan’, te vinden op de homepage van www.lerenenwerken.nl, de landelijke website van de Leerwerkloketten. Je kunt hier ontdekken wat je kunt, welke baan bij je past en hoe je leren en werken kunt combineren.

E-dienstverlening

waren als Landelijk Team Leerwerkloketten al een tijdje bezig met het opzetten van e-dienstverlening”, vertelt Jolien Klein Wassink, adviseur dienstverlening. “We zochten nog naar de juiste vorm en wilden alle informatie die we hebben verzameld, gebruiken bij de herziening van de landelijke website die volgens planning eind dit jaar online gaat. In de huidige situatie hebben we ervoor voor gekozen om de informatie die we hebben, al online te zetten.”

Stappen

Op de homepage van de landelijke site vind je nu het onderdeel ‘Aan de slag met je loopbaan’. Als je een beetje digivaardig bent, kun je je op deze pagina oriënteren in vier stappen:

  • 1 - Ontdek: Wat zijn jouw talenten en interesses?
  • 2 - Kies: Welk beroep kies jij? En wat is de kans op werk?
  • 3 - Leer: Wat heb je nodig? Wat moet je nog leren?
  • 4 - Werk: Waar en hoe vind je een leerbaan?

Vragen

Jolien vervolgt: “Op deze manier kunnen we in deze periode, waarin mensen geen fysieke afspraken bij een Leerwerkloket kunnen maken, een deel van onze dienstverlening digitaal aanbieden. Natuurlijk kun je nog steeds contact zoeken met een Leerwerkloket met vragen voor meer informatie, individueel advies of als je er zelf niet uit komt. Of als je het gewoon prettiger vindt om iemand te spreken. De adviseur kan telefonisch, met beeldbellen of per mail vragen beantwoorden.”

De Leerwerkloketten wijzen hun klanten actief op ‘Aan de slag met je loopbaan’. Zij krijgen positieve reacties te horen.