> Data protection officer

Data protection officer

Vanaf juni starten er bij Computrain weer nieuwe LeerWerktrajecten “Data Protection Officer” te Utrecht, zie bijlagen.

Een Data Protection Officer helpt organisaties bij het aantoonbaar compliant worden met de nieuwe privacy wetgeving AVG. Op 25 mei is de nieuwe wetgeving van kracht. Toch is het overgrote deel van de organisaties en instellingen hier nog niet klaar voor. Er zijn onvoldoende DPO-ers om dit probleem op te lossen. Daarnaast zal privacy nog nadrukkelijker een rol gaan spelen bij verdere automatisering van processen. De vraag naar Privacy experts zal dan ook de komende jaren verder toenemen.

Hier zit een mooie kans voor werkzoekenden. Door zich om te laten scholen tot Data Protection Officer gaan ze behoren tot een selecte groep met specialistische kennis, waarmee ze veel beter de concurrentie kunnen aangaan op de arbeidsmarkt. Verder is dit een duurzame richting om je in te ontwikkelen, de Privacy professie staat aan het begin van een periode waar nog veel gaat veranderen.

Op dit moment zijn Computrain en The Privacy Factory bezig kandidaten te werven. Enerzijds melden zich belangstellenden naar aanleiding van berichtgeving of signalen uit hun eigen netwerk. Daarnaast werkt Computrain samen met mobiliteitscentra van haar klanten waar boventalligen worden geïnformeerd over de mogelijkheden van dit LeerWerktraject.

  • Belangstellenden met een uitkering geven we het advies om de interesse voor het LeerWerktraject ook kenbaar te maken bij hun uitkeringsinstantie.
  • De sollicitatieverplichting loopt gewoon door, ook al worden ze geselecteerd voor dit LeerWerktraject.
  • De deelnemers zijn vrij om het LeerWerktraject te verlaten als er zich een baan aan dient.

De kosten van het LeerWerktraject worden betaald door werkgever waar de praktijkopdracht plaatsvindt. Op dit moment is de uitstroom naar een baan 60% direct na de opleiding, tot 85% in het halfjaar daarna. We gaan deze uitstroompercentages verbeteren door op voorhand werkgevers te benaderen die geïnteresseerd zijn in het aannemen van DPO-ers.

Het profiel van de kandidaten die we zoeken blijft:

  • WO/ HBO+ werk- en denkniveau
  • Leeftijd 45+
  • Meerjarige ervaring met bedrijfsprocessen
  • Ruime advies en managementvaardigheden
  • Politieke- en organisatie sensitiviteit

Voor informatie kun je contact opnemen met Computrain.