> Bo de Haan: “Een keuze met ups en downs, maar erg de moeite waard!”

Bo de Haan: “Een keuze met ups en downs, maar erg de moeite waard!”

 “Een nieuwe studie was niet iets waar ik direct aan dacht. Ik had nog maar net mijn mbo-diploma op zak. Ondertussen zit ik in mijn derde en laatste jaar van de HRM-opleiding bij het NCOI. Ongelofelijk!”

Bo de Haan solliciteerde bij haar werkgever, UWV werkbedrijf, naar een andere functie. Het UWV wilde hier graag aan meewerken, als Bo ook een hbo-opleiding zou afronden.
“Als mijn werkgever me toen niet had aangespoord, was ik er niet zo snel aan begonnen. Nu kan ik me dat niet meer voorstellen. Ik ben zo blij met mijn keuze. Ik had na het mbo een jaar hbo geprobeerd, maar dat liep op niets uit. Ik miste de noodzaak. Die noodzaak was er nu wel, anders zou ik de functie van werkgeversadviseur niet krijgen.”

Helaas voor Bo kon ze haar vraag niet aan een Leerwerkloket voorleggen, anders had ze dat graag gedaan. “Sparren met een onafhankelijk iemand zou ik fijn hebben gevonden.”
Bo koos voor een HRM-opleiding bij het NCOI. Die richting trok haar het meest en sloot ook het beste aan bij de baan die zij wilde. Het geleerde kan ze dagelijks toepassen.

Leren en werken in de praktijk

“In eerste instantie wilde ik vijf dagen per week blijven werken. Studeren zou ik in mijn eigen tijd doen. Mijn leidinggevende drong erop aan dat ik vier dagen ging werken en één dag per week aan mijn studie zou besteden. Ze had gelijk. Leren en werken naast elkaar is pittig, dat mag je niet onderschatten. Niet de studie zelf maar juist de combinatie van werken, studeren, een sociaal leven en de concessies die ik soms moet doen, maken het soms moeilijk. De grootste hobbel daarin is het gevoel iedereen tekort te doen. Mijn vriend en vriendinnen begrijpen de situatie, leven mee, bieden hulp, stimuleren me en zijn trots op me. Dat motiveert me heel erg!”

Dat zij door haar werkgever goed gefaciliteerd wordt, vindt Bo erg belangrijk: “Ik bofte enorm: het UWV financiert mijn studie volledig. Als ik dat nodig heb, kan ik gebruik maken van studieverlof. Deze  mogelijkheid alleen al geeft me rust. Studieverlof ga ik binnenkort wel opnemen omdat mijn specialisatie (recruitment) veel tijd vraagt op dit moment. En in heel drukke periodes, bijvoorbeeld rondom tentamens kan ik op het werk ook wat gas terugnemen. Als dit allemaal niet mogelijk zou zijn, was het een heel stuk lastiger allemaal.”
Bo geeft aan dat ze ook zelf voor haar studie had willen betalen omdat het werk haar drijfveer is: “Ik heb de allerleukste baan van de wereld!”

Een leven lang leren

“Na het behalen van mijn diploma doe ik eerst de polonaise. Ik kies niet meteen weer voor een vierjarige opleiding, maar dat sluit ik ook weer niet uit. Ik wil me ontwikkelen, zoek uitdaging en wil getriggerd worden en dat kan ook in kortere opleidingen. En dat zou ik met beide handen aangrijpen. Een leven lang leren! Ik raad het iedereen aan!”